Магістерська робота

Ідея створення чогось такого виникла ще за півроку до вступу на магістратуру, тому, коли мені дозволили обирати тему і напрям, я вже точно знала, чого я хочу.
А хотілось якось цікаво закрутити всі українські свята, звичаї,традиції, перемішати всі кольори і відтінки української обрядовості. Моїм керівником став Іван Васильович Фізер разом з яким ми плідно працювали. Надихали мене талановиті художники, такі як – Марія Приймаченко, Марфа Тимченко, Інна Вапнярська та багато інших.
Дуже хотілось взяти за основу нестандартний формат роботи, тому була обрана саме така несиметрична форма полотна. Все починалося з численних ескізів, доводилось кожен елемент багато разів перемальовувати для досягнення бажаного результату. Працювала з великим бажанням і натхненням, слухаючи українські народні пісні, а також колядки і щедрівки. Так поступово народжувався остаточний ескіз. Наступним етапом стало створення картону, на якому вже можна було все деталізувати і переносити на планшет. Паралельно з картоном необхідно було підготувати планшет, на якому власне і була написана робота. Тому мій робочий процес вівся паралельно на двох столах: на одному «творчому» я промальовувала всі орнаменти на рушниках і квіти у віночках, а на іншому «робочому» займалась технічною підготовкою планшету-шпаклюванням, шліфуванням, ґрунтуванням і тому подібними речами.
Після промальовки деталей я перевела картон з допомогою копіювального паперу на підготовлений планшет, цей процес виявився напрочуд довгим – більше 10 годин!
Далі почалось найцікавіше. Шар за шаром, шматочок за шматочком, як кольоровий пазл я набирала основні кольорові плями ; так, прописка за пропискою, поступово вимальовувалась робота. Час летів непомітно – дні за днями проминали, кожного дня ми ставили рекорди по пізнім виходам з університету, всі на вахті вже нас знали в обличчя. Ми сміялись : «Де ви ще побачите таких студентів що їх в дев’ять вечора не виженеш з університету».
Все ж настав той день коли робота була завершена, хвилювання звісно переповнювали мене, але то вже були приємні хвилювання. 28 січня 2014 року було холодно і сніжно, в цей день я підвела певну межу в своїй освіті, успішно захистивши свою магістерську роботу.
Хочу подякувати ще раз всім викладачам і особливо керівнику за творчу і плідну співпрацю, за навчання і за всі ті знання за які буду вдячна все своє життя.

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

This entry was posted in Новости and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *