БОДІ-АРТ: ТВОРЧИЙ ТАНДЕМ ДАВНЬОГО І СУЧАСНОГО

10 квітня 2014 року відбулася міжвузівська науково-практична конференція «Традиції та новітні технології у розвитку сучасного мистецтва», яку провела кафедра Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Я приймала участь у цій конференції з доповіддю на тему: БОДІАРТ: ТВОРЧИЙ ТАНДЕМ ДАВНЬОГО І СУЧАСНОГО.

Дослідження цієї теми відкрило мені цікаві сторінки історії суспільства у різних куточках планети. Сьогодні  боді-арт  —  це форма самовираження художника, при якому в якості полотна використовується людське тіло. Професія художника передбачає постійне і тісне спілкування з натурою, як з об’єктом своєї творчості, але той неймовірний процес , коли сама натура стає ж і картиною, передбачає більш тісний і глибинний зв’язок.

Сучасні напрями мистецтва неоднозначні в своїх формах і засобах, часто вони стають заручниками широких мас населення, і перетворюються на низькоякісне псевдомистецтво, а одним словом кітч.

Боді-арт  новий для нас вид мистецтва і наразі він стає все популярнішим у своєму застосуванні, адже він легко пристосовується до метаморфоз суспільства,  до його бажань і потреб.

З давніх-давен людству потрібні були «хліб та видовища», тому головна ціль справжніх митців не підкорити такий древній і змістовний вид мистецтва банальним потребам мас, а все ж піднести його на вищий щабель. Донести не просто картинку, а саму суть того поєднання пензля і тіла.

У рамках доповіді я підготувала свій брді-арт і представила образ «Мати Україна» (модель Людмила Павелко) який символізує і мати жінку що під серцем носить немовля, і мати Україну яка виховує своїх громадян.

1

2

3

4

5

6

7

8

Фотограф Серж Могилевич Фотостудія КРЕМ

This entry was posted in Новости and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to БОДІ-АРТ: ТВОРЧИЙ ТАНДЕМ ДАВНЬОГО І СУЧАСНОГО

  1. Н. С. says:

    Дякую Вам, Олічка, ще раз за участь у конференції.
    І не просто участь. Ви були найкращі!!!
    Дуже гарні професійні фото.

  2. Викусичка says:

    Вражаюче гарно!!!!!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *